Tehniški dan – POLICIJA; Varno v prometu

Učenci 1. a in 1.b razreda smo imeli v torek, 18. 9. 2018, tehniški dan z naslovom Policija – Varno v prometu. Dan se je pričel z obiskom policista v razredu, ki je preveril kaj vse že vemo o prometu in nas nato povabil na sprehod po Mežici, kamor pa se nismo odpravili sami, saj nas je na poti spremljal čisto poseben policist. Na začudenje in prijetno presenečenje učencev, je bil to policist Leon,  ki zelo dobro pozna pravila vedenja v prometu. Spremljal nas je na poti po Mežici, kjer se nam je nato pridružil še mežiški župan g. Dušan Krebl in z nami varno prepešačil preostanek poti od občine, do ND in nazaj v šolo.

Po vrnitvi v razred smo se pogovarjali o sprehodu, prebrali pravljico o prometu, reševali učne liste, barvali pobarvanke ter si ogledali nekaj posnetkov na to tematiko.

Na sprehod s policistoma pa smo prvošolci povabili tudi drugošolce, da se tudi oni spomnijo, da morajo sami poskrbeti za svojo varnost v prometu.

Veseli smo, da so si policist Sašo Hovnik, policist Leon in gospod župan vzeli čas in nas najmlajše, ki z rumenimi ruticami hodimo po Mežici naučili, kako naj bomo varni, vidni in previdni v prometu tudi v prihodnje.

Učiteljice in učenci 1.a in 1.b razred

Več slik si lahko ogledate v galeriji.