Spoštovani devetošolci.

Srednje šole bodo tudi v letošnjem šolskem letu zaradi epidemiološke situacije informativne dneve izvedle na virtualen način oz. s spletno predstavitvijo.

Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek in soboto, 11.2. (ob 9.00 in 15.00 uri) in 12.2.2022 (ob 9.00 uri) za vse srednje šole po Sloveniji.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo konec januarja oziroma v začetku meseca februarja objavilo seznam izobraževalnih programov srednjih šol in povezave do njihovih spletnih predstavitev.

Vse informacije v zvezi z vpisom v srednje šole in informativnimi dnevi najdete na naslednji povezavi: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

 

Obrazci za opravljanje preizkusa nadarjenosti, znanja in spretnosti in izpolnjevanje posebnih pogojev za vpis (preizkus znanja in nadarjenosti ter izpolnjevanje športnih pogojev): https://www.gov.si/zbirke/storitve/prijava-za-opravljanje-preizkusov-nadarjenosti-znanja-in-spretnosti-in-izpolnjevanje-posebnih-pogojev-za-vpis/

 

Rokovnik za vpis v srednje šole 2022/2023

 

Ni razloga, da ne bi sledil srcu. Lasten interes je najpomembnejši dejavnik pravilne izbire, saj ga navadno spremlja motivacija in zavzetost za učenje novih znanj in spretnosti.
Steve Jobs

 

Lucija Potočnik, šolska pedagoginja