V torek, 7. marca, je na Ravnah na Koroškem potekala izvedba 33. Regijskega otroškega parlamenta, ki sta se ga udeležili tudi učenki OŠ Mežica, Vita Čeh iz 9. a razreda in Mila Prevorčič iz 8. a.

Na dogodku, ki je tradicionalno potekal v Kulturnem domu na Ravnah, so se zbrali mladi iz Mežiške, Dravske in Mislinjske doline. Debatirali so osrednji temi »Duševno zdravje otrok in mladih«. Ker je bila osrednja tema predebatirana na predhodnih medobčinskih parlamentih, so se tokrat srečali tisti, ki so se po mnenju sovrstnikov in mentorjev najbolj izkazali.

Zbrane so najprej pozdravili organizatorji ter častni gostje, za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Juričevega Drejčka. Osrednji del debate je zavzemal predstavitve kandidatov in njihove poglede na vprašanje »Kaj je duševno zdravje?«

V nadaljevanju so se v torek, 7. marca, je na Ravnah na Koroškem potekala izvedba 33. Regijskega otroškega parlamenta, ki sta se ga udeležili tudi učenki OŠ Mežica, Vita Čeh iz 9. a razreda in Mila Prevorčič iz 8. a.

Na nacionalni parlament, ki bo potekal meseca aprila v Ljubljani, so se uvrstili štirje predstavniki Koroške regije.

prof. Borut Iršič
mentor Šolske skupnosti OŠ Mežica